Direct naar content

De Zilveren Woonladder

/upload/laagland/actueel 2009/zilveren woonladder.jpg "Actieve bewonersparticipatie verhoogt de kwaliteit en effectiviteit van woon(zorg)voorzieningen. De organisatie daarvan is niet altijd even eenvoudig. Wij roepen bewoners, opvangorganisaties, zorginstellingen, corporaties en gemeenten op: laat ons zien hoe het wťl kan en dien uw project in voor de Zilveren Woonladder 2009!"

- Minister Eberhard van der Laan voor WWI en staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS

Sommige mensen leven in het souterrain van de woningmarkt: om allerlei redenen komen zij niet in aanmerking voor 'gewone' woningen. Zij vragen om passende huisvesting en de juiste begeleiding. Dat is alleen te realiseren als opvanginstellingen, zorgaanbieders, gemeenten, corporaties, ťn de bewoners samenwerken.

Met de Zilveren Woonladder roepen de minister van WWI en de staatssecretaris van VWS deze partijen op om krachtige samenwerkingsverbanden aan te gaan en praktische en passende oplossingen te bedenken. Zo krijgt iedereen een plek op de woonladder, al is het eerst nog op de onderste sport.

2009: betrokken bewoners
De Zilveren Woonladder 2009 wordt uitgereikt aan een woonproject dat is ingericht op basis van de ervaringen en inzichten van de bewoners. Hoe maak je meebeslissen mogelijk, ook voor bewoners met een beperking? Hoe zorg je dat zij hun opvattingen uitspreken en de verantwoordelijkheid voor het woonproject delen? Hoe combineer je het beleid van je organisatie met de ideeŽn en meningen van bewoners? En hoe voer je ze uit? Met andere woorden: heeft u een innovatief woonproject bedacht? Stuur uw initiatief dan in voor de Zilveren Woonladder! De deadline is 30 september 2009.

Meer informatie
SEV Realisatie voert de prijsvraag 'De Zilveren Woonladder' uit in opdracht van de ministeries VROM en VWS. In het dossier Souterrain van de Woningmarkt staat aanvullende informatie en kunt u teruglezen welke partnerschappen er in 2006, 2007 en 2008 de Zilveren Woonladder hebben gewonnen.