Direct naar content

Maatschappelijk verantwoord verjaardagscadeau

/upload/atrive/nieuws 2009/world+in+ur+hands.jpg

Dit jaar vieren wij het 10-jarig bestaan van Atrivť en van Laagland'advies en het 5-jarig bestaan van Usus. Ter gelegenheid van deze mijlpalen ťn om onze maatschappelijke betrokkenheid ook op een andere manier te laten zien, zijn wij in het voorjaar een zoektocht gestart naar een maatschappelijk project. Zo willen wij een cadeau realiseren waarbij onze bijdrage het verschil kan maken.

Inmiddels zijn uit een tiental aanmeldingen, de volgende vier projecten geselecteerd waaraan we onze inzet (in totaal 1.000 gratis adviesuren) gaan leveren.

Hospice 'de liefde', Rotterdam
Hospice 'De liefde' is een particulier initiatief dat een lowcare hospice wil realiseren met als kerntaak het verzorgen van lichamelijke en spirituele steun voor stervenden in hun laatste levensfase. Een bedrijfsplan heeft men inmiddels gereed. Wij ondersteunen de initiatiefnemers met een partnerselectie en onderzoeken de subsidiemogelijkheden.

Hospice Kromme Rijnstreek, Houten
De initiatiefnemers hebben onze inzet gevraagd en gekregen voor het formuleren van de kernwaarden op basis van hun visie en missie ťn voor het beschrijven van een handzame 'gereedschapskist'' voor vrijwilligers waarin het primaire bedrijfsproces beschreven staat, voorzien van ondersteunende materialen/documenten.

Woonzorgboerderij De Reigershoeve
Stichting De Reigershoeve, een particulier initiatief, wil een woonzorgboerderij realiseren waar specialistische, cliŽntgerichte en menselijke zorg geboden wordt aan ouderen met dementie.
Wij ondersteunen hen bij het ontwikkelen van een strategie omtrent de samenwerking met de woningcorporatie en zorgpartijen.

Stichting Openbaar en Speciaal Onderwijs, Purmerend
Stichting OPSO wil een plek met een bijzondere aanpak creŽren voor kinderen die niet terecht kunnen in het reguliere of het speciale basisonderwijs. Deze bijzondere aanpak biedt naast een onderwijsvoorziening ook een zorg- en een maatschappelijke functie, maar past niet in de huidige financieringsnorm. Wij ondersteunen hen in delen van dit proces.