Direct naar content

't Groene Sticht wint de Zilveren Woonladder 2010!

Zilveren Woonladder uitgereikt
Op 16 november werd voor de vijfde en laatste keer de Zilveren Woonladder uitgereikt door voormalig bewindsvrouwe Sybilla Dekker. De Winnaar is 't Groene Sticht uit Utrecht.
't Groene Sticht is een groene enclave in de VINEX wijk Leidsche Rijn. Kopers en huurders kiezen er bewust voor in dezelfde buurt te wonen als mensen die geen keuze hebben. Voormalig daklozen verblijven er tijdelijk en komen er weer tot rust. Meer informatie over de winnaar staat in het juryrapport.

Overig genomineerden
De twee andere genomineerden waren het Woonhotel Rotterdam en Discus in Amsterdam. Het Woonhotel is een viersterren hotel, waar de kamers voor hotelgasten gemengd zijn met appartementen voor mensen die tijdelijk geen woonruimte hebben. Bij Discus krijgen zorgmijders van de straat meteen een huis aangeboden worden van daaruit verder geholpen.

Vijf jaar Zilveren Woonladder
De Zilveren Woonladder richt zich op huisvesting voor bijzondere doelgroepen. Om tot betere oplossingen te komen zijn nieuwe werkwijzen en samenwerkingsvormen nodig. Het daarbij vaak om combinaties van wonen, woonbegeleiding en specialistische zorg. Vanwege het vijfjarig bestaan van de prijsvraag was het thema 'onbeperkt houdbaar'. De aandacht was gericht op projecten die al een aantal jaren draaien en zich inmiddels bewezen hebben.

Meer te weten komen
Van de winnaar en de genomineerden is een film gemaakt met een sfeer impressie. De totale oogst van de vijf jaar Zilveren Woonladder prijsvraag heeft Laagland'advies beschreven in een publicatie (publicatie de Zilveren Woonladder). Hierin staan, naast de vijf winnaars, ook andere projecten die de jury eruit vond springen.

Laagland'advies, dat de prijsvraag organiseerde in opdracht van de ministeries van VWS en BZK/WWI, zal zich nu verder richten op actuele uitdagingen voor de onderste treden van de woonladder. Op het gebied van preventie van dakloosheid is nog veel te winnen.

Meer weten?
Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Fokke de Jong via telefoonnummer 030 692 70 90.